Peklosól z ziołami do peklowania mięs i wędlin 67g Browin

BROWIN


8.49 zł szt

Historia cen

Cena tego produktu w ostatnim czasie nie uległa zmianie
  • Najniższa cena w historii: 8.49 zł
  • Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 8.49 zł
Sprawdź historię zmian ceny tego produktu

Opis:

Niezastąpiona pomoc w produkcji domowych wędlin – peklosól pozwoli Ci na przygotowanie zalew do peklowania, nastrzykiwania i nacierania wędlin i mięs przygotowywanych we własnym domu. 50% mniej nitrytu– produkt zawiera, aż 50% mniej azotynów w porównaniu do tradycyjnych peklosoli. Wydajne opakowanie – 67 g peklosoli wystarczy Ci na przygotowanie 2 kg mięsa. Apetyczny kolor, pyszny smak i aromatyczny zapach – wykorzystując peklosól z ziołami Twoje mięso pozostanie apetycznie różowe. Zawartość ziół w mieszance sprawia, że przygotowywane dania będą niezwykle smaczne i aromatyczne. Szybkie i proste przygotowanie – aby przygotować zalewę wystarczy wsypać zawartość opakowania do 1 L wody, wymieszać i zagotować. Pekla – peklosól z ziołami pozwoli Ci na szybkie i bezproblemowe przygotowanie zalew służących do peklowania i nastrzykiwania domowych wędlin i mięs. Produkt nadaje się również do nacierania mięs na sucho. Opakowanie 67g starcza na przygotowanie 2 kg mięsa. Dzięki składnikom zawierającym 50% mniej azotynów niż w tradycyjnej peklosoli produkt pozwoli Ci na przygotowanie zdrowszych potraw dla całej Twojej rodziny! Stosując peklosól z ziołami Twoje mięso pozostanie apetycznie różowe, aromatyczne i niezwykle smaczne! Stworzenie własnej zalewy solankowej jeszcze nigdy nie było takie proste! Wystarczy wymieszać i zagotować zawartość opakowania w 1 L wody. Przepis na peklowanie na mokro 2 kg mięsa: Zawartość opakowania wsyp do 1L wody i zagotuj. Mięso (najlepiej w kawałkach po ok. 1 kg) umieść w dość ciasnym pojemniku (kamionce lub beczce do peklowania) i zalej po wystudzeniu przygotowaną solanką peklującą. Opcjonalnie do peklowania dorzuć 1-2 pokrojone ząbki czosnku. Pekluj w temperaturze 4-8℃ przez okres 7 dni, jeśli stosujesz nastrzyk (14 dni bez nastrzyku), obracając mięso co dwa dni. Mięso nadaje się do gotowania, wędzenia, pieczenia. Składniki: chlorek sodu (NaCl), zioła (owoc jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn, tymianek), azotan potasu (E252), azotyn sodu (E250), substancja antyzbrylająca (E504ii). Masa netto: 67 g Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Parametry:

EAN 5908277708511
SKU 82699552