Szynkowar stalowy Klausberg KB 7283 1.5 L Termometr + Woreczki w zestawie

Klausberg


73.50 zł szt

Historia cen

Cena tego produktu w ostatnim czasie nie uległa zmianie
  • Najniższa cena w historii: 67.50 zł
  • Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 73.50 zł
Sprawdź historię zmian ceny tego produktu

Opis:

Stalowy szynkowar o pojemności 1.5 L z woreczkami foliowymi i termometrem wskazującym temperaturę mięsa w zestawie. Dzięki niemu sam wytworzysz takie jak lubisz, tradycyjne, zdrowe domowe wyroby wędliniarskie. Klausberg KB 7283     Szynka domowej produkcji to wspaniałe rozwiązanie dla wielbicieli pysznych i świeżych wędlin. Produkcja wędlin (peklowana karkówka, schab czy wołowina, a nawet kurczak) w tym szynkowarze jest niezwykle prosta. Robiąc własne domowe wyroby, masz pewność, że do produkcji wędlin nie zostały użyte żadne sztuczne aromaty i konserwanty. Sami decydujemy o składnikach wędlin.   Wymiary szynkowara: Pojemność: 1.5l Wysokość całkowita: 19.5 cm Wysokość tuby: 17 cm Średnica 11.5 cm   W zestawie praktyczny termometr pokazujący na bieżąco temperaturę pieczonego mięsa (0-120'C)   Zestaw woreczków do pakowania mięsa GRATIS W cylindrycznym naczyniu mięso jest gotowane pod ciśnieniem. Po schłodzeniu łatwo wyjmuje się przygotowany wyrób, który jest od razu gotowy do spożycia.   Cały zestaw przeznaczony jest do gotowania ok. 1-1.2 kg mięsa. Szynkowar jest łatwy w obsłudze i w utrzymywaniu w czystości. W prosty sposób można go zdemontować i dokładnie umyć po użyciu. Widok całego zestawu. Przepis na szynkę: 1. Mięso oczyszczamy z błon,  kroimy na mniejsze kawałeczki  (aby łatwiej nam było upchać je w szynkowarze), następnie każdy kawałek lekko  ubijamy tłuczkiem i wsypujemy 25 g soli peklowej. Wszystko dokładnie dłuższą chwilkę mieszamy- ugniatamy, zawijamy w worek i wstawiamy na 3-4 godz. do lodówki. 2. Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki, dodajemy do niego 0,1 litra wody z płaską łyżeczką cukru pudru, dokładnie mieszamy, osypujemy łyżeczkę żelatyny, nadal mieszamy, dodajemy majeranek i wyciśnięty czosnek i wszystko mieszamy. 3. Po tym czasie wykładamy szynkowar do garnka wypełnionego wodą, tak aby woda była 3-4 cm poniżej górnej krawędzi szynkowara i parzymy 2 godziny w temp. 80 stopni C. 4. Po 2 godzinach wykładamy szynkowar  do zimnej wody w celu ochłodzenia, a potem jeszcze przez noc trzymamy w lodówce.   Zapraszamy do zapoznania się z naszymi pozostałymi produktami w kategorii: szynkowary

Parametry:

SKU 23129662