Szynkowar stalowy Klausberg KB 7283 1.5 L Termometr + Woreczki w zestawie
Klausberg
73.50 zł
szt
Historia cen
Cena tego produktu w ostatnim czasie nie uległa zmianie
- Najniższa cena w historii: 67.50 zł
- Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 73.50 zł
Opis:
Stalowy szynkowar o pojemności 1.5 L z woreczkami foliowymi i termometrem wskazującym temperaturę mięsa w zestawie. Dzięki niemu sam wytworzysz takie jak lubisz, tradycyjne, zdrowe domowe wyroby wędliniarskie. Klausberg KB 7283 Szynka domowej produkcji to wspaniałe rozwiązanie dla wielbicieli pysznych i świeżych wędlin. Produkcja wędlin (peklowana karkówka, schab czy wołowina, a nawet kurczak) w tym szynkowarze jest niezwykle prosta. Robiąc własne domowe wyroby, masz pewność, że do produkcji wędlin nie zostały użyte żadne sztuczne aromaty i konserwanty. Sami decydujemy o składnikach wędlin. Wymiary szynkowara: Pojemność: 1.5l Wysokość całkowita: 19.5 cm Wysokość tuby: 17 cm Średnica 11.5 cm W zestawie praktyczny termometr pokazujący na bieżąco temperaturę pieczonego mięsa (0-120'C) Zestaw woreczków do pakowania mięsa GRATIS W cylindrycznym naczyniu mięso jest gotowane pod ciśnieniem. Po schłodzeniu łatwo wyjmuje się przygotowany wyrób, który jest od razu gotowy do spożycia. Cały zestaw przeznaczony jest do gotowania ok. 1-1.2 kg mięsa. Szynkowar jest łatwy w obsłudze i w utrzymywaniu w czystości. W prosty sposób można go zdemontować i dokładnie umyć po użyciu. Widok całego zestawu. Przepis na szynkę: 1. Mięso oczyszczamy z błon, kroimy na mniejsze kawałeczki (aby łatwiej nam było upchać je w szynkowarze), następnie każdy kawałek lekko ubijamy tłuczkiem i wsypujemy 25 g soli peklowej. Wszystko dokładnie dłuższą chwilkę mieszamy- ugniatamy, zawijamy w worek i wstawiamy na 3-4 godz. do lodówki. 2. Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki, dodajemy do niego 0,1 litra wody z płaską łyżeczką cukru pudru, dokładnie mieszamy, osypujemy łyżeczkę żelatyny, nadal mieszamy, dodajemy majeranek i wyciśnięty czosnek i wszystko mieszamy. 3. Po tym czasie wykładamy szynkowar do garnka wypełnionego wodą, tak aby woda była 3-4 cm poniżej górnej krawędzi szynkowara i parzymy 2 godziny w temp. 80 stopni C. 4. Po 2 godzinach wykładamy szynkowar do zimnej wody w celu ochłodzenia, a potem jeszcze przez noc trzymamy w lodówce. Zapraszamy do zapoznania się z naszymi pozostałymi produktami w kategorii: szynkowaryParametry:
SKU | 23129662 |
---|