Szynkowar stalowy Zilner ZL 3913 2.5 L Termometr + Woreczki w zestawie
Zilner
93.45 zł
szt
Historia cen
Cena tego produktu w ostatnim czasie nie uległa zmianie
- Najniższa cena w historii: 93.45 zł
- Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 93.45 zł
Opis:
Stalowy szynkowar z woreczkami foliowymi i termometrem wskazującym temperaturę mięsa w zestawie. Dzięki niemu sam wytworzysz tradycyjne, zdrowe domowe wyroby wędliniarskie, pozbawione sztucznych aromatów i konserwantów. Zilner ZL 3913 Szynka domowej produkcji z szynkowara to wspaniałe rozwiązanie dla wielbicieli pysznych i świeżych wędlin. Produkcja szynki (peklowana karkówka, schab czy wołowina, a nawet kurczak) w tym szynkowarze nie nastręczy nam kłopotu, ponieważ jest prosta. Dzięki własnym, domowym wyrobom, mamy pewność, że do jej produkcji nie zostały użyte żadne sztuczne aromaty i konserwanty. Sami decydujemy co wkładamy do środka. Wymiary szynkowara: Pojemność : 2,5l Wysokość całkowita: 20 cm Wysokość tuby: 17 cm Średnica 15.5 cm W zestawie praktyczny termometr pokazujący na bieżąco temperaturę pieczonego mięsa (0-120'C) Zestaw woreczków do pakowania mięsa GRATIS W cylindrycznym naczyniu szynka jest gotowana pod ciśnieniem, a po schłodzeniu łatwo wyjmuje się przygotowany wyrób, który jest od razu gotowy do spożycia. Cały zestaw przeznaczony jest do gotowania mięsa o wadze ok. 2-2.3 kg. Szynkowar jest łatwy w obsłudze, w prosty sposób można go zdemontować i dokładnie umyć po użyciu. Widok całego zestawu. Przepis na szynkę: 1. Mięso oczyszczamy z błon, kroimy na mniejsze kawałeczki (aby łatwiej nam było upchać je w szynkowarze), następnie każdy kawałek lekko ubijamy tłuczkiem i wsypujemy 25 g soli pekolowej. Wszystko dokładnie dłuższą chwilkę mieszamy- ugniatamy, zawijamy w worek i wstawiamy na 3-4 godz. do lodówki. 2. Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki, dodajemy do niego 0,1 litra wody z płaską łyżeczką cukru pudru, dokładnie mieszamy, osypujemy łyżeczkę żelatyny, nadal mieszamy, dodajemy majeranek i wyciśnięty czosnek i wszystko mieszamy. 3. Po tym czasie wykładamy szynkowar do garnka wypełnionego wodą, tak aby woda była 3-4 cm poniżej górnej krawędzi szynkowarki i parzymy 2 godziny w temp. 80 stopni C. 4. Po 2 godzinach wykładamy szynkowar do zimnej wody w celu ochłodzenia, a potem jeszcze przez noc trzymamy w lodówce. Zapraszamy do zapoznania się z naszymi pozostałymi produktami w kategorii: szynkowaryParametry:
SKU | 23129661 |
---|