Szynkowar stalowy Zilner ZL 3913 2.5 L Termometr + Woreczki w zestawie

Zilner


93.45 zł szt

Historia cen

Cena tego produktu w ostatnim czasie nie uległa zmianie
  • Najniższa cena w historii: 93.45 zł
  • Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 93.45 zł
Sprawdź historię zmian ceny tego produktu

Opis:

Stalowy szynkowar z woreczkami foliowymi i termometrem wskazującym  temperaturę mięsa w zestawie. Dzięki niemu sam wytworzysz tradycyjne, zdrowe domowe wyroby wędliniarskie, pozbawione sztucznych aromatów i konserwantów. Zilner ZL 3913     Szynka domowej produkcji z szynkowara to wspaniałe rozwiązanie dla wielbicieli pysznych i świeżych wędlin. Produkcja szynki (peklowana karkówka, schab czy wołowina, a nawet kurczak) w tym szynkowarze nie nastręczy nam kłopotu, ponieważ jest prosta. Dzięki własnym, domowym wyrobom, mamy pewność, że do jej produkcji nie zostały użyte żadne sztuczne aromaty i konserwanty. Sami decydujemy co wkładamy do środka.   Wymiary szynkowara: Pojemność : 2,5l Wysokość całkowita: 20 cm Wysokość tuby: 17 cm Średnica 15.5 cm   W zestawie praktyczny termometr pokazujący na bieżąco temperaturę pieczonego mięsa (0-120'C)   Zestaw woreczków do pakowania mięsa GRATIS W cylindrycznym naczyniu szynka jest gotowana pod ciśnieniem, a po schłodzeniu łatwo wyjmuje się przygotowany wyrób, który jest od razu gotowy do spożycia.   Cały zestaw przeznaczony jest do gotowania mięsa o wadze ok. 2-2.3 kg. Szynkowar jest łatwy w obsłudze, w prosty sposób można go zdemontować i dokładnie umyć po użyciu. Widok całego zestawu. Przepis na szynkę:   1. Mięso oczyszczamy z błon,  kroimy na mniejsze kawałeczki  (aby łatwiej nam było upchać je w szynkowarze), następnie każdy kawałek lekko  ubijamy tłuczkiem i wsypujemy 25 g soli pekolowej. Wszystko dokładnie dłuższą chwilkę mieszamy- ugniatamy, zawijamy w worek i wstawiamy na 3-4 godz. do lodówki.    2. Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki, dodajemy do niego 0,1 litra wody z płaską łyżeczką cukru pudru, dokładnie mieszamy, osypujemy łyżeczkę żelatyny, nadal mieszamy, dodajemy majeranek i wyciśnięty czosnek i wszystko mieszamy.      3. Po tym czasie wykładamy szynkowar do garnka wypełnionego wodą, tak aby woda była 3-4 cm poniżej górnej krawędzi szynkowarki i parzymy 2 godziny w temp. 80 stopni C.  4. Po 2 godzinach wykładamy szynkowar  do zimnej wody w celu ochłodzenia, a potem jeszcze przez noc trzymamy w lodówce.   Zapraszamy do zapoznania się z naszymi pozostałymi produktami w kategorii: szynkowary

Parametry:

SKU 23129661