Catler DMS 76 Japoński nóż do oddzielania
Catler
379.99 zł
szt
Historia cen
Cena tego produktu w ostatnim czasie nie uległa zmianie
- Najniższa cena w historii: 379.99 zł
- Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 379.99 zł
Opis:
Japoński nóż do porcjowania jest jednym z podstawowych elementów wyposażenia japońskich kucharzy, a dzięki doskonałej geometrii jest przeznaczony do precyzyjnego odkostniania i oddzielania mięsa, czyszczenia i porcjowania krewetek, deglasowania, patroszenia czy czyszczenia papryki. Długość ostrza 105 mm / długość całkowita 205 mm. Obecnie stal damasceńska dzieli się na "odlewaną" i "spawaną". Odlewany damaszek był wytwarzany poprzez topienie stali w małych glinianych tyglach, a następnie dodawanie różnych domieszek zgodnie z recepturą kowala. W przeciwieństwie do tego, spawany damaszek jest warstwowy, składający się z co najmniej dwóch rodzajów stali lub stali i innego metalu. Łagodna, elastyczna stal jest używana w połączeniu z twardą, wysokowęglową stalą w dziesiątkach do setek warstw. Pomysłowa i niezrównana technologia słynnych japońskich kowali była w stanie połączyć elastyczną i twardą stal, aby połączyć ich unikalne właściwości w wyjątkowe dzieło samurajskiego miecza. Noże z serii DMS powstają dzięki technologii spawania w 67 warstwach, łączącej miękką stal VG2 i twardą stal VG10. Daje im to świetne właściwości - ekstremalną twardość, elastyczność i długą żywotność. Dostawcą materiału na noże jest japońska firma TAKEFU. Rękojeści noży wykonane są z drewna klonowego i są regulowane metodą KEBONY. Technologia ta, opracowana w Norwegii, jest opatentowanym procesem, który, wolny od szkodliwych substancji i toksyn, wzmacnia strukturę komórkową użytego klonu i podkreśla nie tylko doskonałe właściwości twardego drewna, ale także bogaty brązowy kolor.Parametry:
SKU | 807146 |
---|