Szynkowar Ronner TW 58 / 7283 1.5 L Termometr Woreczki Zestaw STALOWY
Ronner
67.00 zł
szt
Historia cen
Cena tego produktu w ostatnim czasie nie uległa zmianie
- Najniższa cena w historii: 67.00 zł
- Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 67.00 zł
Opis:
Szynkowar STALOWY Austria Ronner TW 58 Szynka domowej produkcji z szynkowara to wspaniałe rozwiązanie dla tych, którzy chcą świeżych wędlin. Produkcja szynki (peklowana karkówka, schab czy wołowina) w tym szynkowarze nie nastręczy nam kłopotu, ponieważ jest prosta. Wymiary szynkowara: Pojemność : 1,5l Wysokość całkowita: 20 cm Wysokość tuby: 17 cm Średnica 10cm W zestawie dodatkowo praktyczny TERMOMETR, pokazujący temperaturę pieczenia 0-130 C Dodatkowo zestaw woreczków na przygotowania mięsa Całość pakowana w pudełko Przepis na szynkę: 1. Mięso oczyszczamy z błon, kroimy na mniejsze kawałeczki (aby łatwiej nam było upchać je w szynkowarze), następnie każdy kawałek lekko ubijamy tłuczkiem i wsypujemy 25 g soli pekolowej. Wszystko dokładnie dłuższą chwilkę mieszamy- ugniatamy, zawijamy w worek i wstawiamy na 3-4 godz. do lodówki. 2. Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki, dodajemy do niego 0,1 litra wody z płaską łyżeczką cukru pudru, dokładnie mieszamy, osypujemy łyżeczkę żelatyny, nadal mieszamy, dodajemy majeranek i wyciśnięty czosnek i wszystko mieszamy. 3. Po tym czasie wykładamy szynkowar do garnka wypełnionego wodą, tak aby woda była 3-4 cm poniżej górnej krawędzi szynkowarki i parzymy 2 godziny w temp. 80 stopni C. 4. Po 2 godzinach wykładamy szynkowar do zimnej wody w celu ochłodzenia, a potem jeszcze przez noc trzymamy w lodówce. Zapraszamy do zapoznania się z naszymi pozostałymi produktami w kategorii: szynkowaryParametry:
SKU | 23098776 |
---|