Szynkowar Ronner TW 58 / 7283 1.5 L Termometr Woreczki Zestaw STALOWY

Ronner


67.00 zł szt

Historia cen

Cena tego produktu w ostatnim czasie nie uległa zmianie
  • Najniższa cena w historii: 67.00 zł
  • Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 67.00 zł
Sprawdź historię zmian ceny tego produktu

Opis:

Szynkowar STALOWY Austria Ronner TW 58     Szynka domowej produkcji z szynkowara to wspaniałe rozwiązanie dla tych, którzy chcą świeżych wędlin. Produkcja szynki (peklowana karkówka, schab czy wołowina) w tym szynkowarze nie nastręczy nam kłopotu, ponieważ jest prosta.   Wymiary szynkowara:   Pojemność : 1,5l Wysokość całkowita: 20 cm Wysokość tuby: 17 cm Średnica 10cm     W zestawie dodatkowo praktyczny TERMOMETR, pokazujący temperaturę pieczenia 0-130 C   Dodatkowo zestaw woreczków na przygotowania mięsa Całość pakowana w pudełko     Przepis na szynkę:   1. Mięso oczyszczamy z błon,  kroimy na mniejsze kawałeczki  (aby łatwiej nam było upchać je w szynkowarze), następnie każdy kawałek lekko  ubijamy tłuczkiem i wsypujemy 25 g soli pekolowej. Wszystko dokładnie dłuższą chwilkę mieszamy- ugniatamy, zawijamy w worek i wstawiamy na 3-4 godz. do lodówki.    2. Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki, dodajemy do niego 0,1 litra wody z płaską łyżeczką cukru pudru, dokładnie mieszamy, osypujemy łyżeczkę żelatyny, nadal mieszamy, dodajemy majeranek i wyciśnięty czosnek i wszystko mieszamy.      3. Po tym czasie wykładamy szynkowar do garnka wypełnionego wodą, tak aby woda była 3-4 cm poniżej górnej krawędzi szynkowarki i parzymy 2 godziny w temp. 80 stopni C.  4. Po 2 godzinach wykładamy szynkowar  do zimnej wody w celu ochłodzenia, a potem jeszcze przez noc trzymamy w lodówce.   Zapraszamy do zapoznania się z naszymi pozostałymi produktami w kategorii: szynkowary

Parametry:

SKU 23098776